SURINAME ‘VERRAST’ DOOR NEDERLANDS STANDPUNT OVER BRUNSWIJK

De Surinaamse minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken vindt de houding van Nederland ‘’verrassend’’. De Nederlandse regering wil geen contact onderhouden met de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, tenzij dat functioneel noodzakelijk is. Ramdin had dat standpunt van Nederland niet verwacht, zei hij zondag in een radio-interview. Nederland wil geen contact met Brunswijk omdat hij in 1999 door de rechtbank in Haarlem is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens cocaïnehandel.

Ramdin gaat er niet vanuit dat deze opstelling van Nederland stagnerend zal werken voor het herstel van de relatie tussen beide landen. Volgens hem zal de regering in de Den Haag noodzakelijk contact met Suriname niet vermijden.(paradisefm)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: