President Chan Santokhi zichtbaar woest na protocollaire blunder bij aankomst Nickerie

VHP en Abop houden politieke bijeenkomsten

Tijdens het recente bezoek van de regering was er een opmerkelijk moment. Het staatshoofd arriveerde voor de vicepresident Ronnie Brunswijk en moest wachten voor vertrek. Op social media gingen beelden van een duidelijk geïrriteerde staatshoofd viraal. President Santokhi arriveerde per helikopter bij de rijstfabriek van Manglie. De vicepresident die ook per helikopter arriveerde, landde op een andere locatie. Bij de aankomst uit de helikopter werd president Santokhi opgewacht door de beveiligingsdiensten en enkele burgers. Geen enkele hoogwaardigheidsbekleder was aanwezig. Brunswijk daarentegen werd door partijloyalisten verwelkomd met mala’s en veel enthousiasme. Van daaruit zou de presidentiële delegatie naar Nieuw-Nickerie rijden en officieel verwelkomd worden door de districtscommissaris Senrita Gobardhan. VHP-parlementariër Stephan Madsaleh geeft desgevraagd te kennen tegenover Dagblad Suriname dat hij een half uur van tevoren op de hoogte werd gesteld dat het staatshoofd bij Manglie zou landen. “Ik denk dat het uit veiligheidsoverwegingen is gedaan.” Over de keuze van de locatie zegt Madsaleh eveneens dat het kennelijk met de veiligheid en infrastructuur te maken heeft.

Dc Gobardhan was ondanks meerdere pogingen onbereikbaar voor reactie. Na deze blunder aan het begin schijnt  het bezoek verder zonder drama te zijn afgehandeld. De presidentiële delegatie heeft samen verschillende locaties bezocht en ook een persconferentie belegd. President Santokhi die voorzitter is van de VHP, woonde een structurenvergadering van de VHP bij. Vp Brunswijk die de voorman is van de Abop opende een service center die als partijcentrum moet dienen voor de geel-zwarte partij in Nickerie. Brunswijk noemde het de eerste stap van de Abop in Nickerie richting de verkiezingen van 2025.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: