Abos wil win-win in problematiek bereidverklaringen

Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (Abos), stelde afgelopen zaterdag aan de kaak tijdens een bijeenkomst aan de Regenboogstraat, dat er veel zaken zijn aangaande bereidverklaringen die niet pluis zijn. Voor dezelfde percelen zouden er meerdere bereidverklaringen zijn gegeven,  hetgeen leidt tot frustraties bij de eerdere begunstigden. “Kan je je dat voorstellen? Mensen hebben in de gronden geïnvesteerd. Het leven van bepaalde gezinnen wordt op deze wijze zuur gemaakt, meer nog omdat politiek-gelieerden hiervoor in aanmerking kwamen.” Voor Atencio is uit onderzoek komen vast te staan dat de personen, die voor dezelfde stukken grond ook een bereidverklaring hebben gehad, wel in Suriname staan geregistreerd, maar in een ander land wonen. “We hebben de instantie gevraagd, waarom en hoe verder?” Daarmee bedoelt Atencio of de benadeelden gecompenseerd zullen worden of dat aan de personen in tweede instantie hetzelfde stuk land zal worden verstrekt? “Dat kan niet en het bestaat niet”, merkt Atencio op. “Er worden binnen het ministerie hand- en spandiensten onderling verleend”, stelt de voorzitter van Abos hard. Hij noemt enkele namen van personen op het ministerie, die het leven van de mensen zuur hebben gemaakt. “En daarom wonen bepaalde benadeelden nog met 2 tot 3 gezinnen in een en hetzelfde huis.” Atencio zegt samen met de benadeelden tot het uiterste te zullen gaan. Ondertussen heeft hij met de directrice van Domeinkantoor een afspraak om met 3 afgevaardigden van de Abos na te gaan waar de knelpunten zijn.  Ook wil Atencio weten wat de vervolgstappen zijn wanneer er frauduleuze handelingen  worden geconstateerd. “Er moet een win-win-situatie komen”, zegt Atencio tot slot.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: