LVV: Consumentenprijs voor MCP-melk blijft SRD 8,50 per liter

De Melkcentrale Paramaribo (MCP) kon een prijsverhoging niet langer uitstellen. Afgelopen donderdag zijn, op melk na, alle prijzen van melkproducten van de Melkcentrale Paramaribo, MCP, zoals yoghurt, vla en chocomelk, verhoogd. Dit meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Melk is het enige agrarische product waarvan de overheid de prijs bepaalt. Daarom heeft LVV-minister Parmanand Sewdien met de Veehoudersbond en de MCP gesproken en ervoor gezorgd dat de prijs van melk in de winkels niet verhoogd wordt. 

‘Melk is een heel belangrijk product voor jong en oud en van eminent belang voor een gezond leven. Ik zal er alles aan doen om melk betaalbaar te houden voor de gemeenschap’, aldus minister Sewdien.

MCP-directeur Dewkoemar Sitaram benadrukt, dat de prijs voor volle en half volle melk blijft op SRD 8,50.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: