Persbericht
Minister Ramsaran vraagt leerlingen altijd Covid-regels toe te passen

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) heeft op de eerste schooldag op 1 oktober 2020 een schoolbezoek afgelegd. Hij heeft de leerlingen daarbij op het hart gedrukt hun best te doen, en te allen tijde de Covid-maatregelen toe te passen.

“Het is vandaag een speciale dag, waarbij een nieuw schooljaar gestart is, hoewel Suriname nog te kampen heeft met Covid-19. De nodige informatie en maatregelen over Covid-19, die jullie in de vakantie meegekregen hebben, gaan jullie voor altijd moeten toepassen”, sprak hij de leerlingen toe.

De bewindsman benadrukte tegenover de leerlingen dat het toepassen van de Covid-19 maatregelen niet alleen belangrijk is voor de eigen veiligheid, maar ook van anderen om hen heen, zoals vrienden, leerkrachten en huisgenoten. Samen met de leerlingen noemde hij enkele Covid-maatregelen, waaronder het in acht nemen van de twee meter afstand van elkaar, het dragen van een mond-neus-kap, alsook het wassen en reinigen van de handen met onder andere handsanitizer. “Ik wil niet hebben dat jullie ziek worden. Maar ik heb graag dat jullie later ook hier kunnen staan als leerkracht, inspecteur, minister of zelfs als president. Want zoals er wordt gezegd, jullie zijn de toekomst van Suriname”.

De minister sprak ook het personeel toe en zij gaven aan dat het afgelopen schooljaar niet makkelijk is geweest, gezien de ontwikkelingen in het land. Dankzij het vertrouwen van de ouders heeft de school toch successen kunnen boeken. De schoolleiding liet weten dat zonder het vertrouwen van de ouders de kinderen de school ook niet zouden hebben bezocht. De goede communicatie tussen het personeel en de ouders werd geroemd. De schoolleiding was minister Ramsaran bijzonder erkentelijk dat hij de kinderen een hart onder de riem heeft willen steken op de eerste schooldag. Ook de leerlingen waren super enthousiast met de komst van de SOZAVO-minister.

In het kader van de start van het nieuwe schooljaar 2020-2021 heeft minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) haar collega’s gevraagd hun medewerking te verlenen door schoolbezoekjes af te leggen. Daarnaast is hen ook gevraagd de kinderen, leerkrachten en directie toe te spreken en hen een vruchtbaar en succesvol schooljaar toe te wensen.

error: Kopiëren mag niet!