Dc Maikel Winter verheugt zich op bezoek president

De districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, verheugt zich op het bezoek van president Chan Santokhi en vicepresident Ronny Brunswijk. Beide leiders brengen op zondag 4 oktober gezamenlijk een bezoek aan het stille kokosdistrict. “We hebben de komst van de president en vicepresident met plezier voorbereid. Alles gaat volgens planning. Heel erg uniek voor ons dat we de 2 hoogste mannen van het land in een keer krijgen in ons prachtig district”, reageert de blije burgervader.

Het district kampt met diverse problemen. Vooral de werkloosheid onder de jongeren baart hem zorgen. Ruim een maand terug hadden enkele jongeren de Oost-Westverbinding gebarricadeerd, omdat ze boos waren dat ze thuis zijn gezet door het ministerie van Openbare Werken. Het gaat bij deze om jongeren met een onduidelijke status bij het ministerie, die onder de vorige regering zijn aangenomen. “Deze jongeren kunnen van de gelegenheid gebruik maken om hun problemen te bespreken met de president en de vicepresident”, zegt Winter.

De dc wil verder dat het staatslogeergebouw weer in eigen beheer komt. Volgens zijn informatie heeft de ex-districtscommissaris, Remy Tarnadi, dit gebouw voor vijf jaren uitgegeven aan het ministerie van Defensie. Daarnaast waren er enkele gebouwen in aanbouw, zoals het politiebureau, een nieuw CBB-kantoor en de ambtswoning van de dc. De bouw van deze gebouwen zijn 8 jaren terug stopgezet. “We willen ook dat ondernemerschap wordt gestimuleerd in ons district”, aldus de dc. Hij zal zowel de president als de vicepresident een rondleiding geven in gebieden waar er acuut hulp nodig is.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: