Burger verwerpt openen luchtruim met Nederland

Het openen van het luchtruim met Nederland wordt door de samenleving verworpen. Dat kan geconcludeerd worden uit de uitkomst van een poll op de website van Dagblad Suriname. 76 procent van de mensen (1.013 stemmen) die heeft gereageerd, vindt dat vluchten vanuit Nederland niet moeten worden toegestaan. Slechts 24 procent (317 stemmen) vindt het prima dat vanuit Nederland op Suriname gevlogen mag worden.


Maar inmiddels is de situatie alweer gewijzigd. Dagblad Suriname heeft op donderdag 1 oktober bekendgemaakt dat er nu alleen repatriëringsvluchten mogen worden uitgevoerd vanuit Nederland. Commerciële vluchten zijn van de baan. Dat lijkt een reactie op de explosie van het aantal dagelijkse aantal Covid-19 besmettingen in Nederland.

Veel Surinamers voelden dit besluit al aankomen. Wie nu voor zaken, familiebezoek of anderszins naar Suriname wil vliegen vanaf Schiphol, zal moeten wachten tot commerciële vluchten weer zijn toegestaan.

error: Kopiëren mag niet!