3825 nieuwe coronabesmettingen en negen nieuwe sterfgevallen in Nederland .

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is vrijdag fors toegenomen. Het RIVM meldt over het afgelopen etmaal 3825 nieuwe gevallen, 573 meer dan een dag eerder. Daarmee is een nieuw dagrecord bereikt sinds de uitbraak van de epidemie begin dit jaar.

Het RIVM meldt daarnaast 22 nieuwe ziekenhuisopnames en negen coronadoden. Dat is juist minder dan een dag eerder. In totaal heeft het RIVM 127.922 mensen in Nederland geteld die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Daarvan belandden 12.827 in het ziekenhuis en zijn er 6428 mensen aan corona overleden.

Het CBS schat het sterftecijfer hoger in. Die baseert zich op tellingen van artsen die bij sterfgevallen corona hebben vastgesteld of het vermoeden daarvan hebben. Van maart tot en met juni lag dat ruim 1,6 keer hoger dan de RIVM-cijfers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: