Trump besmet met corona, markten omlaag

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus.

Mogelijk hebben ze dat opgelopen via naaste adviseur Hope Hicks, die donderdag besmet bleek.

De besmetting verstoort de verkiezingscampagne van Trump. Meerdere speeches kunnen niet doorgaan.

Het presidentiële echtpaar zat al in quarantaine, nadat gebleken was dat Hope Hicks, een van de belangrijkste adviseurs van Trump, het virus had opgelopen. ‘We zullen onze quarantaine en het herstelproces onmiddellijk beginnen’, aldus de president.

De besmetting van Trump komt op een moment dat het coronavirus in de Verenigde Staten aan een hernieuwde opmars is begonnen. Sinds drie weken stijgt het aantal dagelijkse besmettingen met het virus weer. Donderdag kwamen er ruim 46.000 besmettingen bij.

De Verenigde Staten zijn een van de zwaarst getroffen landen door het virus. Ruim zeven miljoen mensen zijn besmet geraakt met corona en meer dan tweehonderdduizend zijn overleden. Trump stelde donderdag nog dat het einde van de epidemie in zicht is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: