Problemen volgen elkaar op

“Na het ene komt er een ander probleem. Het ene wordt opgelost, maar schuift er een ander voor in de plaats. Ik weet helemaal niet meer wat ik anders moet doen”, zegt Malti, een groenteverkoper tegenover de krant. Zij gaf aan dat zij tijdens de lockdown veel schade heeft geleden. Nadat de lockdown verschoven was, dacht zij om tenminste haar winsten te halen en mee te doen aan de verkoop. “Het heeft in het begin geholpen, maar daarna ging het weer slecht. Ik zie nauwelijks mensen hun inkopen doen bij ons als kleine ondernemers en ik zie ook minder mensen langsrijden. Je kon eerder een aantal kleine ondernemers zien langs de straat, maar ook een paar van hen hebben het opgegeven of zijn gedwongen dichtbij huis te verkopen. Je wordt uit het ene probleem gehaald, maar wordt vervolgens meer in de kosten gejaagd”, zegt Malti.

“De lockdown is nu met een uur verschoven. Hiermee ga ik toch proberen twee keer te verkopen. In plaats van de hele dag te verkopen, denk ik dat ik dan van 7.00 uur tot 13.00 uur zal verkopen en daarna van 16.00 tot 20.00 uur op een andere locatie”, aldus Maltie.

“Ik ga op allerlei manieren moeten proberen om te verdienen, want opgeven doe ik niet”, zegt Soeradj, een andere groenteverkoper. “Ik hoop tenminste dat ik na de verschuiving van de lockdown toch wel kan verdienen. Maar op een plaats verkopen, ga ik niet meer doen. Nu het bijna leeg is over straat ga ik mezelf ook moeten verplaatsen van de ene naar de andere locatie”, benadrukt Soeradj. “Het is voor mij heel handig hoe ik mezelf van de ene naar de andere plaats kan begeven. Maar voor anderen die dat niet kunnen, is het heel moeilijk. De verkoopster naast mij heeft haar tent laten bouwen. Zij start ook nog voor mij met de verkoop en is soms zelfs tot 19.00 uur daar, aangezien zij ook afhankelijk is van vervoer. Maar toch gaat haar verkoop niet. Ze blijft maar proberen en zegt dat zij ook niet zal opgeven. Dat vind ik heel jammer als mens. Ik kan alleen hopen dat de situatie kan veranderen voor ons, want een andere manier om te verdienen heb ik ook nog niet.”

TM

error: Kopiëren mag niet!