3294 nieuwe coronabesmettingen en 13 nieuwe sterfgevallen in Nederland.

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is woensdag verder opgelopen. Het RIVM meldt over het afgelopen etmaal 3294 nieuwe gevallen, 283 meer dan een dag eerder en opnieuw een recordniveau sinds de uitbraak van de epidemie begin dit jaar.

Amsterdam en Rotterdam zijn de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen, respectievelijk 377 en 259. Afgezet tegen het aantal inwoners is de Friese gemeente Vlieland koploper, met omgerekend 8,6 nieuwe besmettingen per tienduizend inwoners, gevolgd door de Noord-Hollandse gemeenten Bergen (5,7), Langedijk (ook 5,7) en Ouder-Amstel (ook 5,7).

Het RIVM meldt daarnaast 48 nieuwe ziekenhuisopnames en 13 coronadoden. In totaal zijn er tot nu toe 120.845 mensen in Nederland besmet geraakt met het coronavirus, 12.758 opgenomen in het ziekenhuis en 6406 mensen overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: