Meer dan 3000 nieuwe besmettingen op dagbasis in Nederland.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is dinsdag sterk opgelopen. Het RIVM meldt over het afgelopen etmaal 3011 nieuwe gevallen, 97 meer dan een dag eerder. Dit is een nieuw recordniveau sinds de uitbraak van de epidemie begin dit jaar.

Amsterdam en Den Haag zijn de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen, respectievelijk 385 en 244. Afgezet tegen het aantal inwoners is de Brabantse gemeente Reusel-De Mierden koploper, met 11,5 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners, gevolgd door Vlieland (8,6) en Diemen (5,4).

Het RIVM meldt daarnaast 46 nieuwe ziekenhuisopnames en dertien coronadoden. In totaal zijn er tot nu toe 117.551 mensen in Nederland besmet geraakt met het coronavirus en 6393 mensen overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: