Jogi: ‘PL bedrijft politiek met Covid-19 pakketten’

VHP-parlementariër Mahinder Jogi eist duidelijkheid van minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting over de manier waarop Covid-19 pakketten worden verstrekt. “De pakkettendistributie in Saramacca is chaotisch, partijdig en vermoedelijk is er ook sprake van corruptie”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. Volgens Jogi was er een afspraak dat de rr- en dr-leden samen met medewerkers van Sozavo de mensen die aanmerking moeten komen voor een pakket, zouden registreren. Hij beweert dat deze registratie nooit heeft plaatsgevonden, terwijl al een aanvang is gemaakt met de distributie van pakketten. “De pakketten zijn gebracht en ze zijn gegaan naar het kantoor van Sociale Zaken en van daaruit zijn de pakketten gegaan naar de ressorten. Er zijn bepaalde mensen die niet eens bij Sociale Zaken werken, maar propagandisten van de partij van de minister, de Pertjajah Luhur, die hebben de pakketten meegenomen om te distribueren. Dus alleen een bepaalde groep krijgt die pakketten. Het punt is dat er pakketten hier worden gedistribueerd en men zegt dat het pakketten zijn van de Pertjajah Luhur”, benadrukt de VHP’er. Hij stelt dat aan bepaalde huishoudens vier tot vijf pakketten worden afgegeven.

Pakketten gaan naar PL’ers

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Jogi heeft recent nog in het parlement vragen gesteld aan de bewindsman over wanneer hij het bestand van Sozavo, dat naar zeggen van de minister bevuild is, zal opschonen. “Ik heb hem in het parlement hiermee geconfronteerd, maar hij is weggelopen en hij heeft geen antwoord gegeven. Hierna is hij vertrokken”, stelt hij. De parlementariër zegt dat tijdens de vorige regering ook de NDP flink misbruik van pakkettenprojecten maakte en hierdoor met staatsmiddelen aan partijpropaganda deed. “Tijdens de vorige regering hebben wij ook gevraagd van waar die pakketten komen die de NDP distribueert. Nu zien we dat dat de overheid gezegd heeft dat er 100.000 pakketten komen en Sozavo is belast ermee. Maar dan zien we dat mensen die gelieerd zijn aan de politieke partij van de minister, de pakketten krijgen. Dat kan niet. Het is in strijd met elke regel”, aldus de VHP’er. Jogi zegt dit onder de aandacht te hebben gebracht van president Chandrikapersad Santokhi.

Suma na den mang san e teki den pakket tjari gwe?

VHP-parlementarier Mahinder Jogi

Opvallend volgens Jogi is dat er elke dag vergaderd word met rr- en dr-leden, maar dat er geen schot komt in de zaak. Gisteren is er volgens hem weer een meeting geweest waar afgesproken is dat rr en dr samen gaan registreren. “Ik hoop dat dit inderdaad zo is. Maar wij willen duidelijkheid hebben. Suma na den mang san e teki den pakket tjari gwe? En op basis van welke registratie hebben de mensen gehad? Op ressort Calcutta hebben 15 mensen een pakket gehad. Ik hoor dat het gaat om mensen met een beperking. Maar als de rr- en dr-leden huis aan huis gaan, gaan ze deze mensen toch ook tegenkomen? Ik denk dat men gewoon politiek aan het bedrijven is met deze pakketten. En dat is helemaal niet de bedoeling. De bedoeling is om alle arme en behoeftige mensen in deze moeilijke periode te helpen. Nu krijgen mensen die niet eens onder deze groep vallen, ook pakketten. Het is gewoon onoverzichtelijk. Wij willen een lijst zien van alle namen van mensen die al een pakket hebben ontvangen”, aldus Jogi.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: