The nightingale Lata Mangeshkar is jarig

De wereld bekende, The nightingale Lata Mangeshkar is vandaag 91 jaar geworden. Hema Mangeshkar, zoals ze in echt heet, zag het levenslicht op 28 september 1929. Het recorden van haar eerste nummer deed ze in 1942 op 13 jarige leeftijd. Heden ten dage is The nightingale de zangeres met de meeste opgenomen songs. Volgens bronnen stond de teller in de jaren tachtig al op 5.500 liedjes. Ze kreeg de bijnaam The nightingale hetgeen betekent nachtegaal. Lata Mangeshkar is een van de weinige met de hoogste civiele onderscheiding van India genaamd Bharat Ratna. In het jaar 1982 kwam zij naar Suriname voor enkele concerten. Enkele nummers gezongen door haar zijn, ‘Yeh Galiyan Yeh Chaubara Yahan’, ‘Lag Jaa Gale’, ‘Ek Pyar ka Nagma hai’. Happy Birthday voor de Indiase nightingale Lata Mangeshkar.

error: Kopiëren mag niet!