Korps Politie Suriname: ‘Hoofdinspecteur Humphrey Naarden is geen goudverkoper’

Het Korps Politie Suriname bericht, dat uit eigen onderzoek is gebleken dat kwaadwilligen de naam van hoofdinspecteur Humphrey Naarden misbruiken om derden op te lichten. De oplichter(s) doet zich voor als hoofdinspecteur Humphrey Naarden die goudverkoper is via het Openbaar Ministerie. De slachtoffers, die ondernemers zijn, hebben grote geldbedragen in Amerikaanse dollars betaald aan de oplichter(s).

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de oplichter telefonisch contact maakt met de ondernemer en dat hij zich voorstelt als hoofdinspecteur Humphrey Naarden. De ondernemer wordt gevraagd of die een hoeveelheid goud wil kopen via het Parket van de procureur-generaal. Als de ondernemer bevestigend antwoord, wordt een afspraak met hem gemaakt om het geld af te geven aan een taxichauffeur voor het gebouw van het Parket van de procureur-generaal in de Limesgracht. 

Het slachtoffer wordt wijsgemaakt, dat de taxichauffeur het geld zal brengen naar de politieambtenaar waarna die het goud zal afgeven aan de taxichauffeur om voor hem – het slachtoffer – te brengen. Deze transactie afspraken maakt ‘hoofdinspecteur Naarden’ telefonisch met de ondernemer/slachtoffer. Nadat het geld is afgegeven en meegenomen door de taxichauffeur hoort de ondernemer niets meer van de oplichter(s).

Het is voor de zoveelste keer dat vermoedelijk dezelfde oplichter of meerdere oplichters de naam van de hoofdinspecteur misbruiken om personen op te lichten. Zijn naam is eerder ook misbruikt door criminelen in verband met het aanvragen en verkrijgen van vuurwapenvergunningen. ‘Laat het duidelijk zijn, dat hoofdinspecteur Humphrey Naarden geen goudverkoper is’, aldus het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: