Rechter moet CLO-geschil oplossen

De rechter zal nu het geschil tussen CLO-bestuurslid Michael Miskin en voorzitter Ronald Hooghart moeten oplossen. Dat heeft Miskin woensdag tijdens een persconferentie gezegd. Hooghart moest eind december 2019 nieuwe verkiezingen uitschrijven, maar heeft dat steeds uitgesteld, omdat hij bang is dat hij niet meer wordt gekozen als voorzitter. De rest van zijn bestuur heeft namelijk het vertrouwen in hem opgezegd. Om hem toch te dwingen om af te treden, is uiteindelijk besloten naar de rechter te stappen. “Er moeten of verkiezingen worden uitgeschreven of Hooghart moet aftreden”, aldus Miskin. Indien Hooghart gedwongen aftreedt, zal er een waarnemend voorzitter worden benoemd. Uiteindelijk zullen de bestuursverkiezingen in 2023 worden uitgeschreven, aldus Miskin. Het interne geschil binnen de organisatie zorgt voor stagnatie in de werkzaamheden. De belangen van de CLO kunnen nauwelijks behartigd worden. Daarnaast kan de regering moeilijk besluiten nemen door het geschil. Zo is de CLO nog niet vertegenwoordigd in de Sociaal Economische Raad, SER, omdat het besluit niet kan worden genomen of Hooghart wordt voorgedragen of Miskin. Miskin hoopt dat voor eind van dit jaar het geschil wordt opgelost.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!