Ministerie van SoZaVo werkt aan duurzaam sociaal vangnet

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, SoZaVo, heeft een traject ingezet om te komen tot een duurzaam sociaal vangnet. Hiervoor vindt een screening plaats van de database van hulpbehoevenden. Dat zei Uraiqit Ramsaran, de minister van SoZaVo, donderdag tijdens een persconferentie van de regering in de Congreshal te Paramaribo over crisisbeheersing, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

De bewindsman zei verder, dat de screening huis-aan-huis plaatsvindt conform de Covid-19 maatregelen. ;Aan de hand daarvan zullen wij een bepaling doen, waarbij wij nagaan of het aangegeven aantal in het bestand van SoZaVo daadwerkelijk het aantal is. Er zal dus een matching plaatsvinden’, aldus minister Ramsaran. 

‘In de huidige economische crisis en vanwege de Covid-19 pandemie hebben zwakke huishoudens het extra zwaar. Als we kijken naar de normale huishoudens, die het een en ander in het werk stellen om aan hun brood te komen, zij hebben het ook zwaar, laat staan de zwakke huishoudens.’

In aanloop naar de instelling van een duurzaam sociaal vangnet, heeft het ministerie ervoor gezorgd dat hulpbehoevende groepen in de samenleving zo snel mogelijk worden geholpen. Zo is er een project waarin voedselpakketten worden verstrekt aan zwakke huishoudens, maar ook zijn de bedragen voor sociale bijstand verhoogd. 

Deze verhogingen, zoals door de minister van Financiën en Planning zijn bekendgemaakt, zijn door de minister van SoZaVo doorgegeven. Zo is de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) verhoogd van SRD 500 naar SRD 750, bedraagt Kinderbijslag voortaan SRD 75 in plaats van SRD 50 en krijgen mensen met een beperking in plaats van SRD 325 voortaan SRD 500. Aan de zwakke huishoudens wordt niet meer een bedrag van tussen de SRD 33 en SRD 41,50 uitgekeerd, maar van SRD 500. De verhogingen gaan in november in.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: