Marcelino Nerkust: “Als benzineprijs zo hoog blijft dan kan motivatie bij leerkrachten afnemen”

Een gemotiveerde leraar draagt aanzienlijk bij aan de leerprestaties van schoolgaanden. Op 1 oktober begint het nieuwe schooljaar. Hoe gemotiveerd zijn de leraren om weer voor de klas te staan? Volgens Onderwijsminister Marie Levens hoeven leraren, leerlingen en ouders zich geen zorgen te maken over Covid-19; aan de hygiëne op scholen wordt er veel aandacht besteed. Zij spreekt van Covid-vrije scholen. Fols-voorzitter Marcelino Nerkust zegt aan Dagblad Suriname dat hij tevreden is over de aanpak van de minister om de scholen op 1 oktober te openen. Echter zijn er ook andere factoren die invloed hebben op de motivatie van de leraren.

“Op het moment dat je naar school moet gaan en de benzineprijs blijft zo hoog, dan kan je motivatie wel afnemen. De benzineprijs heeft een multipliereffect op de hele economie”, benadrukt Nerkust. Hij had totaal geen idee dat benzine boven de SRD 10 zou uitsteken; de overheid heeft de samenleving daarop niet voorbereid. Ook in het parlement is er niets hierover gezegd door Financiënminister Armand Achaibersing. “Het enige wat men heeft voorkomen, is de rush bij de tankstations maar op zo een manier kan je het volk niet ‘verrassen’, de demotivatie bij leerkrachten kan dan een belangrijke component gaan vormen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: