Minister Levens voorstander van behoud avondscholen

Onderwijsminister Marie Levens heeft tijdens haar persconferentie de vorige week laten weten dat zij een grote voorstander is van het behoud van de avondscholen. Bij de NDP-regering is meermalen de intentie geuit om het avond Imeao af te bouwen. “De avondscholen zijn voor ons belangrijk. Dus de meeste avondscholen gaan opnieuw beginnen. Sommige waren even gestopt, maar Imeao en Havo gaan weer beginnen. We zijn van mening dat mensen tegenwoordig werken en dan moet je de avondopleidingen blijven aanbieden”, zegt de minister resoluut.

De studenten van het avond Imeao zaten met de handen in het haar in januari 2020 toen de toetsperiode, die in eerste instantie voor december 2019 was ingepland en vervolgens naar januari 2020 was uitgesteld, ineens van de baan was. Het leek erop dat het traject om het avond Imeao af te bouwen, was ingezet. Het Onderwijsministerie had in de eerste week van september 2019 meegedeeld dat deze opleiding niet meer gecontinueerd zal worden. De avond Imeao-studenten werden daarbij gesommeerd om zich op het avond Havo in te schrijven, wat veel ophef had veroorzaakt. Het afbouwen van het avond Imeao is meermalen een heet hangijzer geweest, terwijl het een goede uitkomst is voor vooral werkenden en drop-outs, die naar een tweede kans hunkeren. Minister Levens stelt eenieder gerust dat de avondscholen gehandhaafd blijven.

error: Kopiëren mag niet!