Stutgard eens met versoepeling

“Je kunt niet een heel land lamleggen, omdat slechts 1,5 procent het niet haalt”

Universiteitsdocent en voedseltechnoloog Ricky Stutgard is vanaf het begin geen voorstander geweest van het nieuwe normaal. Stutgard sprak altijd van het ‘tijdelijk abnormaal’. Met de versoepeling van de maatregelen lijkt het tij te keren en Stutgard juicht deze verandering hard toe. “Het constant leven in een stresssituatie zorgt ervoor dat mensen gefrustreerd raken en doordat ze bang zijn, neemt ook hun afweersysteem af, waardoor ze vatbaarder zijn voor ziektes.” De lockdown zorgt er ook voor dat de sociaal zwakkeren en de dagloners, zoals de taxi-, bus-, boothouders, zelf voor inkomsten moeten zorgen, omdat ze daar niet van worden voorzien. Voor Stutgard is de realiteit dat terwijl er aan de ene kant geprobeerd wordt om zieken te genezen aan de andere zijde gezonde mensen ziek raken. “Dit kan niet zo doorgaan.” Stutgard bekijkt ook de percentages. “Van de geïnfecteerde mensen haalt 1.5 procent het niet, vaak ook lijdend aan een onderliggende ziekte. Dat betekent dat 98.5 procent het er weer bovenop komt.” Voor Stutgard is daarom de oplossing dat alleen de mensen die vatbaar zijn voor het Coronavirus en daaraan kunnen overlijden, in een lockdown moeten. “Die mensen moeten beschermd worden, want je kunt niet een heel land lam leggen, omdat slechts 1,5 procent het niet haalt”, zegt Stutgard. Hij onderbouwt zijn stelling verder met het argument dat “de kans om aan andere ziekten te overlijden vele malen groter is”.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: