Miskin: “Hooghart moet eer aan zichzelf houden”

CLO-hoofdbestuurslid Michael Miskin vindt dat voorzitter Ronald Hooghart de eer aan zichzelf moet houden en waardig afscheid moet nemen van de organisatie. Binnen CLO is er een conflict tussen hem en Hooghart gaande. Hooghart weigert bestuursverkiezingen uit te schrijven, ‘omdat hij bang is dat hij wordt weggestemd’. Meer dan de helft van de bestuursleden wil dat Hooghart opstapt als voorzitter. “We hebben zoveel gesprekken met Hooghart gevoerd. Zelfs zijn zoon heeft bemiddeld, maar het heeft niet mogen baten. Hij weigert bestuursverkiezingen uit te schrijven en weigert ook af te zwaaien als voorzitter”, aldus Miskin. Momenteel zijn er advocaten ingeschakeld om het conflict binnen het bestuur op te lossen. Ook politici zijn opgetreden als mediator. “Indien dat niet lukt, zal de rechter worden gevraagd om een oordeel te vellen”, aldus Miskin. Hij zegt dat de organisatie behoefte heeft aan ‘een nieuwe voorzitter en een nieuwe visie’.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: