GOw2 en RUBiS verhogen benzineprijs conform afgegeven beschikkingen ministerie van Economische Zaken

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie, Saskia Walden, heeft dinsdag bij beschikking bepaald, dat GOw2 Energy Suriname haar prijs voor een liter ongelode benzine (unleaded) mag verhogen naar SRD 10,81. De verhoging wordt per dinsdag ingevoerd, omdat het volgens het ministerie noodzakelijk is, door ‘de fluctuerende trend van de wereldmarktprijs voor brandstof nieuwe maximumprijzen (consumentenprijzen) voor brandstof, die gedistribueerd wordt door GOw2 Energy Suriname, vast te stellen’.

In een andere beschikking wordt bekendgemaakt dat het bedrijf RUBiS voor een liter ongelode benzine SRD 11,32 in rekening mag brengen. Ook deze verhoging acht het ministerie ‘noodzakelijk’, zo staat in de beschikking, maar zonder tekst en uitleg waarom het noodzakelijk wordt geacht. Het bedrijf kan, volgens een tweede beschikking, voor diesel per liter SRD 10,55 gaan vragen. De drie beschikkingen hebben als ingangsdatum dinsdag 22 september 2020 om 12.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: