Grootste bedreiging voor ontwikkeling is corruptie, criminaliteit en de “narco-terroristische samenzwering”

Wanneer de Procureur-generaal praat over een criminele organisatie dan richt dat zich op het formele front. Wanneer de president praat over buitenlandse ondersteuning voor corruptie onderzoek dan is dat veel breder dan alleen het formele circuit. Dan gaat het om grensoverschrijdende criminaliteit met corrupte elementen die in ons hele overheidsapparaat zijn binnengeslopen. Er is in ons land tijdens het Bouterse tijdperk een systeem opgebouwd dat de formele en informele wereld met elkaar heeft vervlochten. Deze destabiliserende factor valt nu niet alleen de huidige president en de nieuwe politiekvoering aan, maar ook de democratie en de vrede, nationaal, regionaal en internationaal. De nationale opstelling van Melvin Linscheer en Danielle Veira zijn hierom prijzenswaardig. De revolutie en dekolonisatie van Bouterse is altijd fake geweest en is verbonden met een hard bolwerk van oude coupplegers die steeds verder geisoleerd worden omdat ze al lang in beeld zijn bij de DEA. De zoon van de ex-president is als eerste gevallen in dit netwerk van zijn vader. De link met Guyana via Roger Khan en Venezuelaanse kopstukken, terreurgroepen zoals Hezbollah, zijn bekend bij de Amerikanen. Dit bolwerk zit op hete kolen. Het binnenland is essentieel voor de praktijken van de bende rondom de ex-president en daarom hebben zij de gronden in het binnenland massaal uitgegeven onder elkaar en de grondenrechten hierom nooit serieus genomen. Dit onderdrukkingssysteem van Bouterse met een massa ongeschoolden die hun macht in stand moest houden, heeft hen zelf de rug toegekeerd. Zo heeft toch het verstand gewonnen van de bende die op 25 mei massaal is weggestemd en verder aan het uitdunnen is. De ABOP heeft mandaat gehad om zich af te scheiden van de NDP, dus is Ronnie Brunswijk verplicht dit op te volgen en samen met de VHP ervoor te zorgen dat Suriname bevrijd wordt, anders is het woord bevrijding in de naamgeving van de partij niets waard. Iedereen kent de achtergrond van Ronnie Brunswijk, maar nu is hij vicepresident, of wij dat wel of niet betreuren, wij hebben ermee te dealen. Dat er daarom aan alle kanten wordt getrokken aan de vice-president en ABOP leider om hem om te kopen of negatief te beinvloeden, verraad te plegen aan de achterban en de natie, is evident maar tot nu toe niet gelukt. Zelfs de Chinese diplomatie bemoeit zich met een lobby aan de vice-president indirect met interne aangelegenheden (“China wil bijdragen aan verdere ontwikkeling Suriname https://unitednews.sr/china-wilbijdragen-aan-verdere-ontwikkeling-suriname/ nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Mike Pompeo ( met een indrukwekkend curriculum vitae ) zich tegenover onze president luid en duidelijk heeft uitgesproken tegen het Chinees “roofkapitalisme” en de Chinese buitenlandse politiek. Het is onze president die het buitenlandse beleid bepaalt. Het steeds uitspelen van de president en de vice president is het paradepaardje van de bende van Bouterse die Suriname heeft uitgeleverd aan China en die de gezonde kritieken in de samenleving probeert om te zetten naar hetze en haat zaaien tegen de moderne ontwikkeling van president Santhoki. Bouterse doet alles om zichzelf en de bende te beschermen door de eenheid in beleid, bestuur en leiderschap te breken. Gelukkig is de vice-president geen opportunist maar kijkt naar de belangen van de natie waarbij zijn eigen belangen aan ondergeschikt zijn. De vicepresident behoort niet tot de bende van de ex-coupplegers. Voor onze geschiedenis kan de vice-president van veel meer betekenis zijn, een historische plek veroveren indien hij aan de zijde van de bevrijding zijn bijdrage blijft leveren voor land en volk en voor zijn zeer achtergestelde achterban. Dit is de enige weg voor duurzame nationale ontwikkeling en de enige weg om af te komen van de bende die ons land totaal heeft vernietigd. Wat een antagonistische tegenstelling leek tussen de president en de vicepresident is een variabele factor gebleken omdat de omstandigheden van groei door inzicht zijn gewijzigd. De ABOP weet dat zij een natuurlijke bondgenoot is van de VHP en niet van de harde criminele bende van de NDP. Terwijl Bouterse ons volk dus stenen voor brood gaf, houdt hij volgens ingewijden een leger van 200 man op de been in het binnenland en dreigde hij onlangs de stad hermetisch af te sluiten. Dit terrorisme tegen de staat Suriname bedreigt de vrede in ons land en is onacceptabel in een democratie.

De gewelddadige achtergrond van Bouterse kennen wij, volgens Dew Baboeram alias “Sandew Hira” zou binnenlands geweld uitbreken als Bouterse na het 8 december vonnis opgepakt zou worden. Er is rust en vrede nodig in Suriname om de ontwikkeling niet verder te stagneren, maar de bende van ellende blijft een groot gevaar en probeert via boutisten op social media het land verder de diepte in te trekken. Suriname wil nu eindelijk vrij zijn, af zijn van alle verschrikkelijke gevolgen die het imago van corruptief land, drugsdoorvoerland en drugscriminaliteit voor ons heeft gehad. Suriname wil bouwen aan infrastructuur in de breedste zin des woord, materieel en immaterieel, met herinrichting en versteviging van de staatsorde, van overheidsinfrastructuur tot en met politieke, cultureel-morele- sport en onderwijs infrastructuur. Nelson Mandela leerde ons dat alleen ontwikkeling tot vrijheid leidt, en deze keuze heeft Suriname gemaakt op 25 mei 2020, want een andere optie is er niet daar Suriname geen kolonie wil zijn van China of welk ander land dan ook .En nog minder duldt ons land de brutaliteit van de burger Bouterse met zijn “staat in een staat- gedachtegang”, puur op rascisme, lafheid en angst gebaseerd. Suriname is dit station voorbij en is op weg naar natievorming.

Mevr. A. Fernald [email protected]

error: Kopiëren mag niet!