De Jaya Bachchan-Kangana Ranaut controverse

Nadat BJP lid en acteur Ravi Kishan aangaf dat er een drugskartel is in Bollywood, zei Jaya Bachchan dat er pogingen worden gedaan om de reputatie van de filmindustrie kapot te maken. Intussen heeft  Kangana Ranaut enkele uitlatingen gedaan over het onderwerp.

Nadat actrice Rhea Chakraborty en haar broer in de Sushant Singh Rajput zaak werden gelinkt aan het Bollywood-drugskartel, hebben veel mensen op sociale media bijna de hele industrie als dubieus bestempeld als het om drugs gaat. Een flink aantal artiesten is echter van mening dat dit slechts een poging is van externe krachten om de reputatie van Bollywood te vernietigen en welke ‘feiten’ dan ook naar voren zijn gekomen in de Sushant-zaak, deze niet representatief zijn voor de hele entertainmentindustrie.

De dingen namen een bijzondere wending toen acteur en BJP-lid Ravi Kishan maandag in Lok Sabha verklaarde dat ‘verschillende mensen’ van Bollywood betrokken zijn bij de drugshandel en zei: ‘Drugsverslaving komt ook voor in de filmindustrie. Meerdere mensen zijn opgepakt. De NCB heeft zeer goed werk verricht. Ik dring er bij de centrale overheid op aan om binnenkort streng op te treden tegen de daders. “

Acteur en parlementslid Jaya Bachchan was echter niet onder de indruk en zei dinsdag in de Zero Hour van Rajya Sabha dat een paar mensen onvermurwbaar in het bijten van de hand die hen voedt. Ze zei: “Alleen vanwege een paar mensen kun je de hele industrie niet aantasten … Ik schaamde me echt en schaamde me dat gisteren (maandag) een van onze leden in de Lok Sabha, die uit de industrie komt, zich tegen de filmindustrie heeft uitgesproken. Jis thaali mein khaate hain usi mein chhed karte hain (ze bijten in de hand die hen voedt). “

Jaya Bachchan deed een beroep op de overheid om de Hindi filmindustrie een helpende hand te bieden in deze crisis. Ze zei: “Ik hoop dat de overheid deze mensen aanspreekt en de industrie die steun biedt die het nodig heeft.”

Velen, waaronder Anubhav Sinha, Taapsee Pannu, Sonam Kapoor, Farhan Akhtar en Ritesh Sidhwani ondersteunden Jaya in haar verklaring, maar haar uitlatingen vielen niet in goede aarde bij Kangana Ranaut. Ze zei: “Jaya ji zou u hetzelfde zeggen wanneer het uw dochter Shweta  was die was mishandeld , gedrogeerd en gemolesteerd als tiener? Zou u hetzelfde zeggen wanneer het Abhishek was die constant klaagde over gepest en op een dag hangend aan een touw werd aangetroffen? Heb  ook medelijden met ons.”

In weer een andere opmerking op Twitter vroeg Kangana Bachchan naar welke ‘thaali’ ze verwees – “die waarin ze een rol van twee minuten, itemnummers en een romantische scène werden aangeboden en dat ook pas na het slapen met de held.” De actrice beweerde verder dat zij degene is die Bollywood de ware betekenis van feminisme leerde en alles heeft bereikt wat ze op haar eigen voorwaarden heeft bereikt.

De opmerking van Kangana Ranaut op de verklaring van Jaya Bachchan kreeg scherpe kritiek van haar voormalige co-ster Swara Bhasker, die haar vroeg om respectvol te zijn tegenover een oudere. Swara schreef dat de opmerkingen van Kangana ‘ziekmakend’ en ‘beschamend’ waren. Filmmaker Alankrita Shrivastava haalde ook naar Kangana uit en tweette dat zij (Kangana) geen feministe is door een artiest die een pionier in Bollywood is geweest op deze manier aan te spreken.

Ondertussen reageerde Ravi Kishan ook op de verklaring van Jaya Bachchan en zei dat hij enige steun had verwacht van zijn senior in de entertainmentbusiness en voegde eraan toe dat hij niet de hele industrie op de zwarte lijst had gezet, maar had gezegd dat er maar een paar mensen zitten bij het drugskartel. Aan de andere kant steunde Jaya Prada van BJP Kishan en beweerde dat Jaya de kwestie politiseert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: