Consumentenkring ziet lichtpuntje voor consumentenbescherming

De Consumentenkring juicht het toe dat het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in samenwerking met de bestuursdiensten is gestart met intensievere controles in de winkels. Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, klaagt al jaren over prijsopdrijving. Zijn organisatie is ook zelf begonnen met het fotograferen van de prijzen in de winkels. Welke stappen de Consumentenkring zal ondernemen met de verkregen bewijsmaterialen wil de voorzitter nog niet prijsgeven.  

Een medewerker van de klachtendienst bij het ministerie van EZ vertelt dat de meest gehoorde klachten naast de toenemende prijzen ook de onjuistheid van de aangegeven gewichten van producten is. Alleyne merkt op dat hij dagelijks veel van dit soort klachten ontvangt, maar hij ziet ook dat consumenten in toenemende mate klagen over de service bij de banken. De mensen moeten lang wachten en men kan niet beschikken over hun geld. Anderen klagen over kapotte POS-apparaten in een tijd dat cash geld moeilijk te bemachtigen is bij de pinautomaten. Een vrouw vertelt dat ze helemaal uit Para naar de stad moet rijden om een pinautomaat te vinden, waaruit er wel enkele flappen rollen. Voor Alleyne zijn deze klachten niet nieuw. Hij zegt dat er naar een oplossing gezocht moet worden. Dat de Economische Controle Dienst ondertussen weer op pad is om misstanden in de winkels op te sporen, vindt Alleyne een stap in de goede richting. “Ik ben blij dat de muilkorf is weggehaald en dat ze weer hun tanden laten zien. Want de mensen waren beperkt in het doen van hun werk, daarom zijn we blij om te zien dat deze minister de zaken toch anders aanpakt.”  Alleyne noemt deze ontwikkeling een lichtpuntje voor de consumentenbescherming.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: