Vereniging van Sportjournalisten jammert over late persconferentie ‘Bigi Boi’

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik (32) heeft medio augustus een mooie overwinning behaald op voormalig zwaargewicht kampioen, de Braziliaan Junior ‘Cigano’ Dos Santos (36) tijdens het Ultimate Fighting Championship (UFC) 252 in Las Vegas. Maar, net terug uit de VS, belegde Rozenstruik pas woensdag een persconferentie. En dat zit de Vereniging van Sportjournalisten, VSJ, dwars.

Desney Romeo van de VSJ uitte in zijn sportprogramma op ABC TV woensdagavond forse kritiek op het feit, dat ‘Bigi Boi’ pas nu, een maand na zijn laatst gewonnen gevecht, een persconferentie heeft gehouden. Hij en zijn team moeten volgens Romeo gaan werken aan een betere communicatie, want nu een persconferentie beleggen brengt geen nieuws meer, aldus Romeo, het is mostert na de maaltijd.

Maar, het staat natuurlijk iedere sportjournalist vrij om met Rozenstruik na een gevecht, waar en wanneer dan ook, in contact te treden. Een goede sportjournalist beschikt over een mobiel telefoonnummer van de succesvolle vechter, maar daarnaast is hij eenvoudig te bereiken via zijn social media pagina’s op Facebook, Twitter en Instagram.

De VSJ zou zich wat terughoudender kunnen opstellen en kan nimmer van een sporter eisen wanneer die met een persconferentie of persbericht uit moet komen. Dat is aan de sporter en daar kan en mag een Vereniging van Sportjournalisten zich niet in mengen.

Het is het werk van een sportjournalist om zelf aan zijn of haar informatie te komen via uiteenlopende bronnen en niet wachten totdat een sporter een persconferentie belegt en dan gaan jammeren over het momentum van die persconferentie. Dat Romeo woensdagavond uitgebreid hierop inging in zijn sportprogramma, als enige binnenlands ‘sportnieuws’ onderwerp, zegt meer over de kwaliteiten van de Vereniging van Sportjournalisten, dan over de wijze van communiceren van ‘Bigi Boi’ dat alleen is voorbehouden aan Rozenstruik en niet aan de VSJ.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: