Minister Kuldipsingh plaatst activiteiten Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) onder vergrootglas

De scholingsactiviteiten van het Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) worden geëvalueerd. Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken Rishma Kuldipsingh, heeft donderdag tijdens een kennismakingsbezoek aan de directie en personeel van het instituut, gezegd dat ze meer inzicht wil hebben in de scholingsactiviteiten in relatie tot het functioneren van de vakbeweging in sociaaleconomische en maatschappelijke processen. Het doel van dit werkbezoek was om de beleidsvisie en toekomstplannen aan te horen. 

Het SIVIS leidt primair vakbonds kader op voor het leren omgaan met maatschappelijke verantwoordelijkheden. 

Victor Jones, directeur en docent van het SIVIS, heeft het bezoek van de minister op prijs gesteld. Hij gaf aan, dat het SIVIS de scholingsarm is van de werkende klasse dat naast de vakbond gerichte trainingen, ook shopstewards en Human Resource Managementtrainingen aanbiedt aan zowel de georganiseerde als de niet georganiseerde werkende klasse.  

Jones zegt, aldus de Communicatie Dienst Suriname, dat het SIVIS geen onderscheid maakt tussen werkers. ‘Wij gaan dwars door de totale samenleving, elke Surinamer moet in de gelegenheid gesteld worden om zich te ontwikkelen’, benadrukt de directeur. SIVIS levert per jaar ongeveer 300 cursisten af aan de samenleving. 

De COVID- 19 pandemie heeft uitdagingen met zich meegebracht, waardoorj het instituut heeft moeten overgaan tot het virtueel verzorgen van de opleidingen en trainingen.

Het SIVIS is geen overheidsinstelling, maar krijgt periodiek subsidie van het ministerie om de scholingsactiviteiten te kunnen uitvoeren. Het personeel, dat bestaat uit ambtenaren, is uitgeleend aan het instituut. Vooral tegen deze achtergrond wenst Kuldipsingh de scholingsactiviteiten en de bedrijfsvoering met een vergrootglas te bekijken. Indien nodig zal volgens haar het SIVIS zijn beleid moeten aanpassen aan de huidige beperkingen, omstandigheden en mogelijkheden. Ze ziet graag dat het instituut zelfvoorzienend wordt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: