3e release A4Q Productions in samenwerking met Ilhaam Ahmadali

Een nieuwe videoclip is ‘Yeh Raat Khushnaseeb Hai’. Dagblad Suriname verneemt hierover het volgende. Het is de 3e release van A4Q Productions. Het is een samenwerking tussen de populaire zangeres Ilhaam Ahmadali en Asis Bajnath, muzikant en producer uit Nederland. Bajnath gaf bekendheid aan het gebeuren middels een verhaal op sociale media. Hij schreef onder andere, haar eigenzinnigheid, muzikaliteit en inleving in het nummer dat ze uitvoerde, raakte me direct. Ik wist ook direct dat ik een nummer met haar kon opnemen.

Videoclip 

Ilhaam Ahmadali geeft aan in gesprek: “Een paar maanden geleden had ik in verband met een music-challenge (gestart door Viresh Oeditram) een video op social media gepost waarin ik het liedje “Kabhi shaam dhale” zong, terwijl ik gitaar speelde. Dit nummer kreeg verrassend veel reacties! Asis Bajnath, een hele goede muzikant in Nederland en ook een kennis van mijn vader (Maestro Riaz Ahmedali) hoorde me via deze video voor het eerst en benaderde me om wat samen te doen. Het lied dat hij voorstelde (Yeh raat) kende ik in eerste instantie niet, maar ik vond het wel een mooi nummer, dus besloten we het te proberen.

Ik moet wel zeggen dat dit lied een iets andere stijl is dan ik gewend ben te zingen (normaliter zing ik vaker sufi en semi-klassieke liedjes), maar dit project gaf me de kans om een andere kant van mijn stem te verkennen, nieuwe zangtechnieken uit te proberen en mijn horizon te verruimen. Vanwege het zacht karakter van dit lied, leerde ik ook mijn gevoel meer tot uiting te brengen in mijn zang. Samen met de nodige tips van Asis en de ondersteuning van mijn ouders is het aardig gelukt iets moois ervan te maken en is het een bijzonder leerrijk proces geweest. Ik ben er zeer dankbaar voor!

Gezien de afstand tussen Nederland en Suriname hebben we een “alternatieve route” moeten bewandelen. Gelukkig biedt onze huidige technologie daar wel oplossingen voor! De zangrecording hebben we thuis in de studio gedaan en toen opgestuurd naar Asis in Nederland. Daar hadden ook meerdere muzikanten hun stukken ingespeeld en werd het toen verder gemixed en gemasterd door het team van A4Q productions. De elegante visual van de clip is gecreëerd door Sudhier Nannan.

Covid-19

Live optredens en de gebruikelijke muzikale bijeenkomsten zijn in de meeste gevallen on hold gezet, wat erg jammer is, maar vreemd genoeg heeft deze periode me toch dichterbij mezelf en mijn muziek gebracht, wat ik zo bijzonder vind. Gelukkig hoeft muziek ook niet helemaal te stoppen en kunnen we via social media toch nog projecten doen en onze muziek met het publiek delen. Verder gebruik ik deze tijd om te reflecteren en verder aan mijn studie, muziek en andere zaken te werken. Ik vind het heel jammer dat alles zo plotseling veranderd is en ik mis mijn muziekfamilie steeds meer, maar probeer het beste uit deze tijd te halen en bereid me intussen voor op wanneer we weer met ons allen samen kunnen zijn.

Boodschap naar de gemeenschap

Ik ben enorm dankbaar voor de support en de liefde die we krijgen van het publiek, ondanks de veranderende tijden. Dit motiveert ons ook om door te gaan en het steeds beter te doen. Blijf ons volgen op onze social media accounts om op de hoogte te blijven van komende projecten. Stay safe. Let op mekaar. Probeer het beste te maken van de huidige periode waar we in zitten en hopelijk zijn we gauw weer samen met ons allen” aldus zangeres Ilhaam Ahmadali.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: