Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had tayerblad;

Huize N. had kip in massala

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: tayerblad, kip in massala

Recept: Gebakken garnalen

Ingredienten: 500 gram grote, ongepelde garnalen; 4 teentjes knoflook; 1 stuk verse gember; 1 theelepel sesamolie; 1/3 theelepel zout; 1 eetlepel bloem; 1 eetlepel maizena

olie.

Bereiding: Laat de ongepelde garnalen ontdooien. Snijd met een fijn gekarteld mes de rug open en verwijder de ingewanden. Het opensnijden van de rug zorgt er ook voor dat de ingrediënten beter intrekken en de garnalen sneller gaar worden. Was de garnalen en droog ze op een theedoek of keukenpapier. Plaats ze in een ruime bak of kom. Maal de knoflook en gember fijn. Voeg de knoflook, gember, sesamolie en het zout toe aan de garnalen en meng alles goed door elkaar. 15-20 minuten laten intrekken.

Meng de bloem en maizena op een groot plat bord. Verhit voldoende olie in en wok of pan. Wentel een handjevol garnalen door de bloemmix. Zorg voor een gelijkmatig, dun jasje. Bak ze 2-3 minuten gaar. Laten uitlekken op keukenpapier en warm serveren.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: