Rosebel fonds doneert Covid-informatieboekjes en mondkapjes aan ministerie van RO&S

Het Rosebel Community Fund heeft zaterdag tijdens een kennismakingsbezoek 250 Covid-informatieboekjes en 1.500 mondkapjes, bestemd voor kinderen in het binnenland, voornamelijk te Brokopondo, gedoneerd aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport. Minister Gracia Emanuel nam de donatie in ontvangst van de voorzitster van het Rosebel Community Fund, Sharmila Jadnanansing.

Het Covid-informatieboekje is geschreven door Indra Hu-Ramdas en is getiteld ‘Voorlichting aan kinderen en jeugdigen over Coronavirus en Covid-19’. Het boekje moet meer bewustwording bij kinderen creëren inzake het virus. 

Jadnanansing zei bij de overhandiging, dat het ministerie op korte termijn weer een donatie mag verwachten. Die zal volgens haar ook bedoeld zijn voor de jeugd en gericht zijn op  educatie en planning. Eerder heeft het Rosebel Community Fund in het kader van de Covid-pandemie op diverse fronten ondersteuning geboden in Brokopondo, maar ook in Paramaribo, zo schrijft de Communicatiedienst Suriname maandag 7 september 2020. 

Jerry Finisie, bestuurslid van het fonds, stelde dat er in verband met Covid-19 een aantal donaties is gedaan om de gemeenschap in Brokopondo veilig te houden. Er is een voorlichtingsvideo gemaakt, er is materiaal aan vrouwen in de dorpen gedoneerd om mondkapjes te maken. Verder is elk dorp in dat gebied voorzien van een zogenoemde ‘thermogun’ waarmee de temperatuur van mensen gemeten kan worden. Voor seniore burgers die zich moeilijk kunnen verplaatsen vanwege Covid, heeft het Rosebel Community Fund gezorgd voor voedselpakketten. 

De districtscommissarissen van Brokopondo en Boven-Saramacca waren ook aanwezig tijdens dit bezoek. Zij zijn tevreden met deze geste en kijken uit naar een verdere samenwerking met de Canadese multinational IAmGold, eigenaar van de Rosebel goudmijn. 

Minister Emanuel zei ingenomen te zijn met de geste en verzekerde het bestuur van het fonds dat de donatie zeker de doelgroep zal bereiken.Zij kijkt uit naar vervolggesprekken om de verdere samenwerking tussen het ministerie en Rosebel te bespreken. Deze samenwerking moet zorgen voor de ontwikkeling van het gebied waarin de multinational opereert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: