Man (33) doodgestoken door zwerm Braziliaanse bijen

De 33 jarige Donnevan Emanuelson is zaterdagmiddag in een stuk bos te Houttuin, waar hij met een vriend was om te gaan vissen en jagen, doodgestoken door een zwerm Braziliaanse bijen, zo meldt het Korps Politie Suriname vanmiddag, zondag 5 september.

Volgens de vriend hoorde hij, en ook Emanuelson, een gezoem toen zij op het punt stonden het bos in te gaan. Vervolgens werden zij aangevallen door een zwerm Braziliaanse bijen. 

De vriend verklaarde verder tegenover de politie, dat hij hard wegrende met Emanuelson achter hem aan. Toen zij op een weiland waren zag de vriend toen hij omkeek, Emanuelson op de grond liggen en dat bijen hem aanvielen. In tegenstelling tot Emanuelson wist zijn vriend zichzelf in veiligheid te brengen. Donnevan Emanuelson heeft de aanval van de bijen niet overleefd.

Brandweerlieden haalden het lichaam van hem uit het weiland. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Emanuelson officieel vast waarna zijn lichaam, in opdracht van het Openbaar Ministerie, door de politie van het bureau Houttuin werd afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!