Openbaar Ministerie gelast opsporing Robert Paul Putter

De procureur-generaal bij het Hof van Justitie gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de verdachte Robert Paul Putter (geboren te Amsterdam op 17 mei 1949). De Nederlander wordt verdacht van medeplichtigheid aan overtreding van de Anti-Corruptiewet, overtreding van de Wet Money Laundering, deelname aan een criminele organisatie, verduistering en oplichting.

Putter’s laatst bekende woonadres is de Condorstraat nr. 104 in Paramaribo. Het Korps Politie Suriname heeft zaterdag 5 september een opsporingsbericht gepubliceerd.

Een ieder die informatie heeft over de verblijfplaats van de verdachte wordt verzocht contact op te nemen met de Afdeling Fraude via de telefoonnummers 08963827 of 08563597, het Command Center op nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost. 

Putter zou beleidsadviseur zijn geweest bij de Centrale Bank van Suriname.  Ook zou hij hebben gewerkt met de inmiddels aangehouden Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De twee zouden panden van de staat in opdracht van oud-minister Gillmore Hoefdraad, die nog steeds voortvluchtig is en ook wordt gezocht door Justitie en politie, hebben verkocht aan een stichting. 

error: Kopiëren mag niet!