De Ware Tijd slikt eigen braaksel in

Het dagblad De Ware Tijd heeft in haar editie van dinsdag 01 september 2020 een artikel gepubliceerd onder de kop; “Beste Chan, je bent gewaarschuwd”. Dit artikel is geschreven door Armand Snijders en wordt in het artikel Faried Pierkhan door president Santokhi is benoemd tot adviseur op mediagebied waar hij fors voor wordt betaald. Daarnaast wordt beweerd dat kennelijk Santokhi voor de verkiezingen een deal met Pierkhan had gesloten dat hij via RBN en Dagblad Suriname de VHP Santokhi flink zou promoten en dat hij na 25 mei voor beloond zou worden.

In het artikel wordt ook lasterlijk over Pierkhan beweerd; “En nu blijkt hij ook nog eens een racist, een leugenaar en een lafaard. Dat hij een racist is, wist iedereen die weleens naar hem luisterde eigenlijk al en met de aapcartoon van vorige week in Dagblad Suriname werd dat nog eens bevestigd”.

De op sensatie beluste Snijders gaat door en beweert zonder enig bewijs; “In werkelijkheid had hij in zijn praatprogramma ‘Kaak’ enkele weken geleden de komst van de cartoon al aangekondigd, omdat hij het niet eens was met het aanblijven van districtscommissaris Nerkust, zoals Brunswijk had voorgesteld. De vicepresident bezorgde de hele marrongemeenschap volgens hem schande en dat zou hij via een cartoon aan het volk duidelijk maken, zo stelde hij. Daarmee gaf hij aan dat de opdracht voor de tekening rechtstreeks van hem kwam”.

Faried Pierkhan, die al langer dat 30 jaren een goede naam heeft opgebouwd in de media, zal nimmer tolereren dat een medium dergelijke loze beweringen over hem schrijft. Pierkhan heeft per ommegaande via zijn advocaat de directie van De Ware Tijd aangeschreven en gesommeerd om binnen 2x 24 uur deze onware, leugenachtige en van elke waarheid ontblootte beweringen te rectificeren. Pierkhan om een reactie gevraagd stelt dat “deze onjuiste, grievende en beledigende uitlatingen in een medium zonder hoor- en wederhoor een schande is voor een krant als De Ware Tijd. Weten ze niet meer hoe het hoort? Dit is een aanslag op mijn integriteit. Alsof ik vooraf wist wat in het artistieke brein van de cartoonist zou opkomen”, zegt Pierkhan.

De Ware Tijd heeft gevolg gegeven aan deze sommatie en heeft in de krant van vrijdag 04 september de gewraakte beweringen gerectificeerd. Pierkhan stelt dat met de rectificatie de kous nog niet af is voor hem. “Deze publicatie heeft mij op allerlei manieren geschaad, want De Ware Tijd heeft niet geschroomd om al mijn bedrijven er met de haren bij te slepen. Die schade wordt nu opgemaakt”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: