Digitale verlenging SZF-kaarten verloopt moeizaam

Op het hoofdkantoor en filialen van het Staatsziekenfonds (SZF) is er vrijwel dagelijks een enorme drukte voor het verlengen van de SZF-kaarten. Voordat Covid-19 toesloeg, was dit een standaard fenomeen. Echter, de poging van deze zorgverzekeraar om de SZF-kaarten digitaal te verlengen, verloopt niet zoals verwacht was, waardoor de drukte wederom zichtbaar is. Met de Covid-situatie is dat zorgwekkend.

Het verwijt is dat de online afhandeling er heel beroerd aan toegaat. “Ik blijf bellen, maar niemand neemt op, noch de Klantenservice noch de afdeling Registratie. Ik moet een foto laten maken bij de radioloog en ik heb nog steeds mijn vervallen Bazo-kaart, die ik tot eind van de maand kan gebruiken.” Uit navraag is gebleken dat personen op deze manier zelfs maanden wachten op hun nieuwe geldige SZF-kaart, met als gevolg dat er een drukte ontstaat op het hoofdkantoor en filialen van SZF.

Er is sedert 12 augustus een aanmeldperiode ingelast, die tot en met 29 augustus duurt. Doordat SZF vanwege Covid-19 tot sluiting was overgegaan, waren de SZF-kaarten onderworpen aan een automatische verlenging met een geldigheidsduur tot en met 30 juni. Vanaf 1 september dienen personen wel een geldige SZF-kaart te overleggen om gebruik te kunnen maken van de zorgdiensten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: