“Ik moet alles vandaag regelen”

“Ik moet alles vandaag regelen, want morgen gaat dat niet lukken. De lockdown vind ik wel positief, maar het komt voor mij heel moeilijk uit”, zei de burger Asha vrijdagmorgen aan de krant. Niet alleen zij, maar veel burgers hebben vrijdag, de dag voor de totale lockdown, beschouwd als een drukke dag. Dat was ook te zien aan de drukte over de straat en in de stad. Asha gaf aan dat haar zoon vandaag jarig is. Door Covid-19 is het moeilijk te feesten en nu hoe de lockdown er is, gaat ook niemand erbij kunnen zijn. “Om toch een leuke dag thuis te hebben, probeer ik zaken toch in orde te maken, want zaterdag ga ik niets kunnen doen. Ook komen tante en oma zondag op bezoek, dus de voorbereidingen moeten gedaan worden”, zei Asha. Een andere burger gaf aan dat het enorm druk was bij de pinautomaten ofwel ATM-machines.  Dat kwam merendeels door de slechte bevoorrading van de machines met geld en ook nog omdat de overheid laat voor landsdienaren heeft gestort. “De meeste mensen stonden nog steeds te dichtbij elkaar en dat breng ook gevaar met zich mee. De lockdown moet niemand afschrikken, want je krijgt de gelegenheid weer inkopen te doen vanaf zondag. Het is juist goed om het rustig aan te nemen, want hoe meer mensen bij elkaar komen, hoe riskanter het wordt.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: