SZF betaalde maandelijks Euro 500 huishuur voor Cleopatra Jessurun

In totaal Euro 10.000 betaald aan huishuur

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft vanaf 1 januari 2019 tot en met 1 juli 2020 in totaal bijna Euro 10.000 uitgegeven aan de betaling van huishuur voor de nu gewezen directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. De opdracht kwam van toenmalige minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, en werd uitgevoerd door directeur Ricky Kromodihardjo van het Staatsziekenfonds (SZF). Het bedrag van Euro 500 moest maandelijks door het SZF worden overgemaakt voor de verhuurder. Nadat Kromodihardjo eind juli op non-actief werd gesteld en Jessurun op 3 augustus ook haar ontslag indiende, deelde waarnemend SZF-directeur Jolanda Pronk op 7 augustus mee dat het staatsbedrijf het bedrag voor de huur van het pand aan de Surinamestraat no.35 niet meer voor haar rekening neemt. Bij het aangaan van de huur in 2019 werd eveneens een borgsom van Euro 500 betaald.  Van 2012 tot 2017 werkte Jessurun als algemeen arts en manager Spoedeisende Hulp (SEH) voor het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie. Aansluitend was ze twee jaar medisch directeur bij dit ziekenhuis. Jessurun volgde in januari 2019 Maureen Wijngaarde-Van Dijk op als directeur op het ministerie van Volksgezondheid. Hiervoor moest zij dan van Nickerie naar Paramaribo verhuizen. Tijdens de Coronacrisis in Suriname is zij één van de leidende personen geweest in het Nationaal Covid-19 Managementteam en is zij zo toen ook razend populair geworden.

Jessurun gaf eerder uitleg over besteding financiën uit Covid-fonds

Cleopatra Jessurun nam ontslag als directeur van het ministerie van Volksgezondheid, omdat zij niet kon aanzien hoe zaken verliepen. Zij stelde eerder op een online massameeting van de NDP dat de communicatie met het nieuwe team stroef verliep. Volgens haar zijn de mensen die de protocollen hebben uitgewerkt, niet ontvangen. De gewezen directeur gaf cijfermatig aan hoe de middelen zijn besteed. Ze legde uit dat het geld in zaken, zoals apparatuur, veiligheid en operaties, is gegaan. Ze begrijpt daarom niet waarom de nieuwe regering nu zegt dat er geen administratie te vinden is over de besteding van de beschikbare middelen in de afgelopen periode. Jessurun liet weten dat er in het Regionaal Ziekenhuis Wanica flink is geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat Covid-19-patiënten goed opgevangen kunnen worden. Er is ook flink geïnvesteerd in media en voorlichting, terwijl er ook in missies naar het binnenland is geïnvesteerd. De financiële middelen zijn ook besteed aan de betaling van hotels en andere accommodaties, die nodig waren om repatrianten en besmette personen die in isolatie moesten, op te vangen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: