Samenleving compleet verrast door verhoging brandstofprijs

De regering heeft vrijwel iedereen in het land onaangenaam verrast door feitelijk van de ene op de andere dag de governmentake te verhogen, waardoor de prijs van een liter benzine aan de pomp vandaag de lucht in is geschoten. De reacties op social media liegen er niet om. Maar, desondanks heeft de regering Santokhi zich genoodzaakt gezien om maatregelen te treffen om inkomsten te genereren en de financiële administratie van de regering weer wat op de rails te krijgen. Een van die maatregelen is het verhogen van de governmenttake.

De brandstofprijs aan de pomp is afgelopen middernacht verhoogd. De prijs zou in eerste instantie woensdag worden verhoogd, maar dat werd uitgesteld, omdat er beter gecommuniceerd moest worden met de samenleving. Die communicatie is er echter nauwelijks geweest.

De prijs voor een liter ongelode benzine bedraagt nu SRD 7,46 bij SOL, SRD 7,35 bij Gow2)en bij RUBIS SRD 7,58. Voor een liter diesel moet nu SRD 6,97 (SOL), SRD 7,00 (Gow2) en SRD 7,03 (RUBIS) worden betaald. 

De governmenttake bedraagt nu feitelijk SRD 4,70 per liter, na de recente verhoging met SRD 1,00.

Grote bedrijven in onder andere de goud-, hout- en visserijsector krijgen dispensatie en hoeven de verhoogde prijs niet te voldoen. Maar, vragen velen zich af, zijn het niet juist bedrijven in die sectoren, die een verhoging van de governmenttake zouden kunnen dragen?

Velen op social media vallen er ook over, dat de huidige coalitiepartijen toen zij nog aan de andere zijde zaten in De Nationale Assemblee, in de oppositie, juist fel hebben geageerd tegen een verhoging van de governmenttake en zelfs gepleit hebben voor afschaffing. Maar, geconfronteerd met de torenhoge schulden die de regering Bouterse-Adhin heeft achtergelaten, is nu verhoging van de governmenttake een eenvoudig in te voeren middel om te zorgen dat er wat extra inkomsten in de staatskas binnen sijpelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: