Bigi Boi ontvangt ondanks overwinning $335.000 minder dan Braziliaan

Jairzinho Rozensruik versloeg zaterdag Junior dos Santos na een knock-out in de tweede ronde. Ondanks deze overwinning verdiende Rozenstruik $335.000 minder dan de Braziliaan. Junior dos Santos was de twee na best betaalde atleet van die avond. Hij verdiende $420.000, terwijl Bigi Boi $165.000 kreeg ($80.000 om op te dagen, $80.000 bonus en $ 5000 de promotionele vergoeding).

Het is niet bekend of Bigi Boi over dit bedrag in Amerika belasting moet betalen. Er is geen belastingovereenkomst tussen Suriname en Amerika waardoor verdiensten in beide landen belastbaar zijn. In het kader van stimulering van de sport, zou Suriname een goede beurt maken door Bigi Boi vrijstelling te verlenen voor betaling van belastingen in Suriname.

Stipe Miocic liep weg met meer dan driekwart miljoen dollar na het verslaan van Daniel Cormier in het main event. De twee mannen vochten voor de derde keer in het hoofdtoernooi, met de UFC-zwaargewichttitel opnieuw op het spel, het was een uitstekend gevecht, maar Miocic was aan het eind de duidelijke winnaar. Miocic liep in de zwaargewicht kampioen weg met $ 790.000 voor het winnen van het gevecht, met $ 40.000 bonus toegevoegd aan zijn basis $ 750k. Achter hem verdiende Cormier die avond $ 530.000, van zijn half miljoen basisbonus en een extra promotiebonus van $ 30.000, in wat hij beweerde dat het zijn laatste gevecht zou zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: