109 Nieuwe Covid-19 patiënten en weer een dode

Het aantal nieuw geregistreerde Covid-19 besmettingen bedraagt zaterdag 22 augustus 109, zo is te zien op de speciale Covid-19 website die dagelijks rond acht uur ‘s avonds wordt geactualiseerd. Een patiënt is overleden aan het virus.

Op Intensive Care Unit’s (ICU) liggen nog steeds 20 personen. 210 Personen liggen nu buiten de ICU’s in de diverse ziekenhuizen.

Genezen zijn zaterdag 61 patiënten. 

Sinds half maart zijn 3.569 personen besmet geraakt met het virus en 2.559 genezen verklaard.

Gelet op deze recente cijfers moet geconcludeerd worden, dat de situatie kritiek blijft en de druk op de gezondheidssector groot. De samenleving zal ernst moeten maken van het in acht nemen van de opgelegde maatregelen. Dat is immers de enige manier om het virus de kop in te drukken.

In augustus zijn al tweemaal zoveel mensen overleden aan Covid-19 dan in de maanden juni en juli. Meer dan een kwart van de overledenen was ouder dan 80 jaar, terwijl van bijna 40% de leeftijd ligt tussen de 60 en 79 jaar. Ongeveer 30% is jonger dan 60 jaar. Cijfers uit de rest van de wereld laten zien dat mensen met co-morbiditeit (onderliggend lijden) een hoger risico lopen op een ernstiger verloop van COVID-19, met soms een fatale afloop. Ook in Suriname blijkt dat zo te zijn. 

De meest voorkomende aandoeningen bij mensen die zijn overleden aan COVID-19 zijn diabetes mellitus (suikerziekte) en hypertensie (hoge bloeddruk). Een kleinere groep mensen had ook obesitas (overgewicht) en een nieraandoening.

error: Kopiëren mag niet!