“Met een vakantiejob kon ik mijn moeder nog helpen”

“Met een vakantiejob kon ik mijn moeder nog helpen met het kopen van mijn schoolspullen en ook wat zakgeld voor mezelf houden. Maar nu is het moeilijk om een vakantiejob te vinden”, zegt Gray tijdens een gesprek met de krant. “Hoe er zoveel Covid-gevallen bij zijn gekomen, denk ik niet dat je ook bij iemand bij de deur kan aankloppen voor een werk.” Niet alleen voor Gray is het moeilijk, maar ook voor vele jongeren is het moeilijk geworden om een werk te vinden. “Mijn vrienden en ik nemen toch de kans om huis aan huis te gaan naar mensen en hun te vragen als ze iets voor ons te doen hebben”, zegt Furgel. “Het werkt niet altijd, maar vaak wel. Zo hebben wij wat te doen in de vakantie en verdienen wij ook wat erbij.”

Deze situatie maakt het voor de mensen in alle sectoren moeilijk om een werk te vinden. Naar aanleiding hiervan werden er ook enkele gesprekken gevoerd met ondernemers. Uit de gesprekken wordt gehaald dat het nu moeilijk is om het hoofd boven water te houden. “Het is nu al moeilijk om mijn arbeiders die ik nu heb, te betalen. Het lijkt mij dan niet verstandig om iemand bij te nemen. Ik ga dan een wonder moeten verrichten om hem te betalen.” Een andere ondernemer gaf aan dat hij zijn best wel probeert te doen. “In deze tijd merk ik dat het voor eenieder moeilijk is geworden, maar ik probeer toch beschikbaar te zijn voor eenieder en probeer tot waar ik kan te helpen.”

“Door te bellen en opties te zoeken, kom ik zo ook aan klanten. In deze moeilijke tijd kan ik mijn werknemers niet in de steek laten, want een baan vinden is alweer niet gemakkelijk.” De ondernemer gaf verder aan dat hij ook jongens van de buurt de gelegenheid geeft om te verdienen. “Er zijn veel jongeren in de buurt bij mij die naar een baan zoeken. Zo probeer ik hen ook te ondersteunen door hun iets aan te bieden. Hierdoor laat ik hen een paar kleine klusjes op het erf doen of in de tuin. Je moet de jongens juist in deze tijd ondersteunen en van daaruit de gelegenheid nemen met hun te praten. Ik heb het vaak gedaan en merk dat het werkt. Je stimuleert hun zo om geen verkeerde dingen te doen, waaronder stelen of iemand kwaad te doen. Door hard te werken, wordt je zelfstandig en geniet je uiteindelijk ook van de vruchten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: