Worststand om het hoofd boven water te houden

De penibele situatie waarin Suriname verkeert, brengt steeds meer welwillenden die er niet bij de pakken gaan neerzitten ertoe om zelfstandig te ondernemen. Moeder en dochter Graanoogst hebben een paar duizend SRD geïnvesteerd in “The Joint Worstwomen”, een mobile worstkar in het Maikoeproject.

Brandblusapparaat

“Het heeft een tijdje geduurd. Maar nu heb ik een vergunning om worst te verkopen. Ik moest aan verschillende criteria voldoen. Het was een loperij van jewelste. Medisch onderzoek, verklaringen van het BOG, ga zo maar door. Ik heb nu toestemming gekregen om te verkopen, alhoewel nog niet alles rond is om als volwaardige aangemerkt te worden. Mij ontbreekt nog een brandblusapparaat.”

Hygiëne boven alles

“Wij hebben gekozen voor een gemakkelijk verplaatsbaar wagentje, dat na de verkoopuren makkelijk opgeborgen kan worden. Dat is doelbewust gedaan vanwege de hygiëne. Ik kan mij niet voorstellen dat worst- en schaafijsverkopers hun karretje onbeheerd in de stad laten staan. Onverantwoordelijke personen en loslopende honden gebruiken het als plashoekje. De volksgezondheid komt daardoor in gevaar.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: