Bestuurder busje opgepakt die winkel binnen reed en vrouw en dochter verwondde

Het Korps Politie bericht, dat de 29-jarige X.T. dinsdag 11 augustus door de politie van het bureau Lelydorp is aangehouden en in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. Hij was als bestuurder van een busje een winkel binnen gereden bij de kruising van de Bergenshoopweg en de Sumatraweg. Daarbij raakten de winkelierster en haar dochter gewond en ontstond veel materiële schade. T. blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

De slachtoffers en klanten stonden bij de kassa toen het busje met hoge snelheid dwars door de voorgevel de winkel in reed. De bestuurder stapte uit het voertuig en nam de benen, maar binnen vier uur na het incident meldde hij zich bij de politie.

Kort voordat T. zich met zijn busje in de winkel boorde had hij een aanrijding veroorzaakt met een andere auto. Hij reed vervolgens door waarna die door hem aangereden automobilist de achtervolging inzette. Op de kruising van de Bergenshoopweg en de Sumatraweg verloor T. de controle over de besturing van zijn busje en reed de winkel binnen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: