Viren Ajodhia trekt zich terug uit RvC EBS

De NDP’er Andy Rusland is op voordracht van de Abop benoemd tot president-commissaris bij de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS). De overige leden van de raad van commissarissen (rvc’s) zijn: Leo Brunswijk (ABOP), Ruth Deira (VHP) en Kenneth Profijt (namens de vakbond). Viren Ajodhia (VHP), die initieel ook was lid was benoemd, heeft zich echter teruggetrokken. “Beste EBS-ers, ik weet dat velen van u enorm teleurgesteld zijn met de recente ontwikkelingen met betrekking tot de benoeming van RvC leden. Door de huidige president-commissaris te behouden wordt een signaal gegeven dat er geen werkelijke intentie is om EBS te gaan redden, maar juist om door te gaan met het roven en stelen. Daarvan kan ik helaas geen onderdeel zijn. Mijn naam staat nu op  een lijst (met AR (Andy Rusland…red) als prescom) waar ik principieel geen deel van kan zijn. Ik zal op andere manieren proberen een bijdrage te leveren aan Suriname en EBS, een bedrijf dat mij dicht bij het hart ligt. Geeft u de hoop niet op”, was de boodschap van Ajodhia aan EBS’ers. Rusland is eerder ook minister van Financiën en daarna Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) geweest wel namens de NDP. Hij heeft daarna ook gefungeerd als president-commissaris bij de NV EBS. Opvallend genoeg is de naam van Rusland ook genoemd in het Clad-rapport over de megafraude bij de NV EBS. Een periode waar het bedrijf voor miljoenen is benadeeld.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: