Verkoop over straat vlotter dan op de Centrale Markt

“De verkoop over straat verloopt vlotter dan de verkoop op de Centrale Markt”, zegt een standhouder aan de krant. “Voor Covid-19 kwam, liep de verkoop over straat al 60% beter dan de markt. Nu is het met bijna 100% toegenomen. Overal waar je rijdt, zie je een stand met groentesoorten, zelfs kleding en andere goederen. Eenieder probeerde tijdens de lockdownperiode een optie te bedenken om een bordje eten op tafel te zetten en dit was als het ware de beste optie om uit te komen. Zelfs ik werd gedwongen om mijn groentesoorten over straat te verkopen tijdens de lockdown toen de markt gesloten was. Het komt wel oneerlijk over, want eigenlijk worden onze klanten van ons gestolen. Wij betalen belasting om te verkopen en de mensen over straat niet”, zegt de standhouder. “Ik weet dat er niet echt een oplossing hiervoor is, want over straat spullen kopen, is handig voor veel mensen. Ook de straatventers die voor de markt verkopen, moeten uit de buurt gezet worden. Laat de straatverkoop over straat blijven in woonwijken, maar niet in het centrum”, benadrukt de standhouder.

“De verkoop over straat lijkt voor mij vlot te gaan, dus ik blijf het nog doen zolang ik verdien”, zegt een groenteverkoper langs de straat. “De bedoeling was dat ik zou stoppen nadat de hele situatie van de lockdown op een laag pitje kwam, maar if a serie e go, da mo tjar eng waka. Het is wel riskant, want je bent als het ware blootgesteld aan het virus en de zon maakt het ook nog moeilijker. Maar ik blijf volhouden. Door de maatregelen in acht te nemen, bescherm ik mezelf en de mensen om me heen.”

Een burger gaf aan dat zij het beter vindt om in de buurt bij haar groente te kopen. “Nu er geen bussen rijden, is het moeilijk voor mij om de stad in te gaan en ik ben ook niet van plan om SRD 10 uit te geven aan een wagen die nu een bus voorstelt. Ik koop dagelijks verse groente en als ik de mark in moet, ga ik dan twee keren in een week inkopen moeten doen. Nu de verkoop in de buurt bij mij is, kan ik elke dag vers eten en heb ik ook overzicht op wat er thuis gebeurt en in mijn omgeving”, aldus de burger. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: