Geen (her)inschrijving voor Adekus-studenten met NOB-studiefinanciering

In het nieuw collegejaar vinden er geen (her)inschrijvingen plaats voor Adekus-studenten die via NOB hun studie financieren. Dit heeft de universiteit op 13 augustus meegedeeld. De NOB heeft reeds op 1 juni kenbaar gemaakt dat elke studiefinancieringsaanvraag die in 2020 binnen is gekomen, on hold is gezet. Vanwege de geringe informatievoorziening is het niet duidelijk hoe groot de groep is die thans gedupeerd wordt. Volgens de universiteit zijn er al enige tijd issues met de studiefinanciering van NOB. De studenten krijgen van deze bank te horen dat er onder andere vanwege de Covid-omstandigheden geen financiële middelen beschikbaar zijn voor de financiering. De studenten die rekenden op NOB zitten nu met de handen in het haar. De NOB-studiefinancieringsfonds is overigens in 2009 in het leven geroepen met een financiële omvang van SRD 80 miljoen.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: