Minister Pokie streeft naar grond voor iedereen

Het voornemen van een stuk grond voor iedereen is een wens van velen. Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer zei onlangs in de media dat aan dit vraagstuk moet worden gewerkt, voor betere kansen, vooral voor de groepen die in een achterstandspositie verkeren. De bewindsvrouw haar uitgangspunt is dat dit een noodzakelijke stap is om mensen uit hun achtergestelde positie te halen. Echter zijn de contouren hiervoor nog te prematuur. De minister geeft aan dat er nog veel werk verzet moet worden, maar bevestigt wel dat zij dit voornemen heeft gedeeld met de samenleving. Om tot uitvoer te kunnen komen zullen er werkgroepen worden ingesteld, om de processen vast te stellen. “Vanaf het indienen van een verzoekschrift tot de aanvaarding, moet goed worden vastgelegd”, vertelt Pokie. President Santokhi zei in de aanloop naar de verkiezingen ook dat het wettelijk geregeld moet worden dat iedereen aanspraak moet maken op een stuk grond. Ook parlementariër Edward Belfort heeft vaker aangehaald dat een stuk grond een noodzakelijke stap is voor de sociaal zwakkeren. Minister Pokie laat tot slot weten dat momenteel de eerste stappen in die richting zijn gezet.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: