Grens Nickerie wordt strenger bewaakt

De grens van Nickerie wordt strenger bewaakt sinds bekend is geworden dat ruim 17 illegalen vanuit Guyana het hebben klaargespeeld om toch nog de oversteek naar Suriname te doen. Wie een bezoek brengt aan Zeedijk via de Corantijnpolder, wordt staande gehouden door zowel de politie als de militairen. Zomaar rondhangen op de dijk mag niet. Ook worden de boothouders nauw in de gaten gehouden door de manschappen.

DNA-leden van Nickerie, Harriet Ramdien en Nisha Jhakry, pleiten voor bewaking van de hele kustvlakte. “We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn”, zegt Ramdien. Er is nog steeds geen officiële informatie over de 17 illegalen prijsgegeven. De enige informatie die tot nu toe is gegeven, is dat de hoteleigenaar, die de 17 illegalen onderdak had aangeboden, is aangehouden. Dat zegt Jhakry. Zij heeft hierover vragen gesteld in het parlement. “Ik wil weten waar deze illegalen naar toe zijn gebracht en of ze zijn getest op het Coronavirus.”

Over het algemeen is de Nickeriaanse gemeenschap tot nu toe gehoorzamer geweest als het aankomt op de Covid-19 regels. Daar is Jhakry blij om. “De gemeenschap is klein, dus de controle is ook groot. Als er iemand besmet raakt, is dat gauw bekend, vandaar dat eenieder ook moeite doet om zichzelf te beschermen.”

Momenteel zijn er twee positieven geregistreerd in het rijstdistrict. “Een persoon komt van Apoera, de ander van het Binnenland”, weet Jhakry. Ramdien vraagt de mensen die het toch nog klaarspelen om hand- en spandiensten te verlenen aan illegalen, verantwoordelijker te worden. “Jullie zijn Surinamers. Schaam je toch man. Als je niet beseft dat we te maken hebben met een gevaarlijk virus. Jullie weten toch dat Guyana ook veel besmettingen heeft geregistreerd?”

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!