China versoepelt visumeisen voor Nederland

China heeft de toegangseisen versoepeld voor burgers van in totaal 36 Europese landen, waaronder Nederland.

Europeanen die al een Chinese verblijfsvergunning hadden, kunnen nu makkelijker een visum krijgen, waarmee ze het land weer kunnen binnenkomen. Sommige Europeanen met een verblijfsvergunning waren door de corona-uitbraak gestrand in het buitenland en konden China niet meer in vanwege de gesloten grenzen.

Een aantal Chinese ambassades in Europa, waaronder de ambassade in Den Haag, heeft vandaag een verklaring naar buiten gebracht waarin staat dat mensen met een geldige verblijfsvergunning nu ‘gratis een Chinees visum kunnen aanvragen’. Naast Nederlanders kunnen ook burgers uit Duitsland, Frankrijk en België hier een beroep op doen.

Vanaf eind maart kunnen sommige buitenlanders ook al terugkeren naar China, zoals diplomaten, zakenmensen, technici of leraren naar China terugkeren. Voorwaarde was toen een uitnodigingsbrief van de lokale autoriteiten. Deze brief was echter lastig te krijgen en voor het visum moest betaald worden.

Ondertussen geldt er in China nog altijd een quarantaineplicht van veertien dagen voor mensen die vanaf het buitenland komen. China telt op dit moment 88.939 geregistreerde coronabesmettingen, blijkt uit gegevens van de Johns Hopkins University. Zeker 4693 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: