Onderwijsactiviteiten IOL uitgesteld naar oktober door Covid-besmettingen

Op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) zijn de tentamens en overige onderwijsactiviteiten uitgesteld naar oktober vanwege meerdere Covid-gevallen, die geconstateerd zijn op dit instituut. Zondag kwam deze mededeling van de directeur van IOL, Robert Peneux. De lessen dienen zoveel mogelijk online plaats te vinden. De her-inschrijving die gaande was, wordt met 2 weken verschoven.

Voor de één komt de ontstane situatie goed uit doordat er wat meer voorbereidingsruimte is voor de tentamens, en voor de ander is het een teleurstelling. “Ik heb alle centjes bij elkaar moeten harken, in de lange rij moeten staan bij de bank om het inschrijfgeld te kunnen betalen en dan hoor je uiteindelijk dat het huidig schooljaar niet eens afgerond kan worden”, zegt een teleurgestelde student. “Al heb je je tentamens niet gemaakt, je stroomt gewoon door naar de volgende fase. Je bepaalt zelf wanneer je je tentamens wil maken”, deelt een andere student mee. Zij die moeten afstuderen, moeten eveneens geduld hebben. De afstudeerstudenten die alleen hun afstudeerpresentatie moeten houden, hoeven het inschrijfgeld niet te betalen.

Onvoldoende naleving Covid-protocollen

Er wordt gesuggereerd dat er sprake is van 7 Covid-gevallen op IOL, waarbij zowel docenten als studenten besmet zijn. Maandag is het gebouw gereinigd.  Dagblad Suriname verneemt dat bij binnenkomst de lichaamstemperatuur niet werd gemeten, ook was er geen hand sanitizer aanwezig. De social distance van minimaal 1.5 meter werd wel nageleefd. De colleges werden overigens in gekoelde ruimtes verzorgd met grote groepen studenten. Er wordt keer op keer gewezen op de naleving van de Covid-protocollen, echter blijkt dat de bewustwording hieromtrent nog niet is wat het wezen moet.

KSR

error: Kopiëren mag niet!