Schoolvervoerders attenderen nieuwe Onderwijsminister op betalingsachterstanden

De schoolvervoerders kampen nog steeds met betalingsachterstanden door de overheid. Zij maken aanspraak op een twk van 42 maanden. Daarnaast is er ook een lockdownvergoeding toegezegd waarvan ook niets terecht is gekomen. Daarom attenderen de schoolvervoerders de nieuwe Onderwijsminister Marie Levens op de betalingsachterstanden. Voor een vlotte start van het nieuw schooljaar is het schoolvervoer onmisbaar en de schoolvervoerders trekken reeds in een vroeg stadium aan de bel.

Tarieven schoolvervoer is allang achterhaald

Ondanks dat de financiële afspraken nog niet uitgevoerd zijn, hebben de schoolvervoerders hun diensten aangeboden aan de examenkandidaten van GLO, VOJ en VOS die sedert 6 juli jl. op school moeten verschijnen. Voor de dagen waarop er gereden is, is de vergoeding evenmin uitbetaald. De schoolvervoerders zijn van mening dat dit niet zo door kan blijven gaan. “In principe moet er een nieuwe overeenkomst gesloten worden want onze tarieven hebben betrekking op de koers van SRD 3.50”, zegt Mirka Kalloe, penningmeester van OBS, aan Dagblad Suriname.

Veilig vervoer tijdens Covid-19

Het ministerie heeft overigens Covid-protocollen uitgezet om de scholieren op een veilige manier te vervoeren. Bussen met een capaciteit van 25 tot 26 personen mogen maximaal 12 scholieren vervoeren, bij een capaciteit van 30 personen is het aantal gesteld op maximaal 14 scholieren, bij een capaciteit van 45 personen is het aantal gesteld op maximaal 22 scholieren, bij een capaciteit van 50 personen is het aantal gesteld op maximaal 25 scholieren, en bij een capaciteit van 60 personen is het aantal gesteld op maximaal 26 scholieren. De klapstoelen mogen niet gebruikt worden. De bedoeling is dat de schoolgaanden op een redelijke afstand van elkaar plaatsnemen. Bij het schoolvervoer door middel van een boot bestaat de bezetting uit maximaal 10 scholieren. Een mondkap en het ontsmetten van de handen is verplicht gesteld om gebruik te kunnen maken van het schoolvervoer. “Met deze regels rijden we vanaf 6 juli. En tot nu toe houden de kinderen zich keurig aan de regels. Het probleem is alleen de uitbetaling”, aldus Kalloe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: